Ankin ja Cayn hääristeily
Häätunnelmaa

Kun suositun folkmusiikkiyhtyeen Cumuluksen Anki Lindqvist ja Cay Karlsson 7 vuoden seurustelun jälkeen päättivät mennä naimisiin vuonna 1976, he lupasivat rakastaa toisiaan tyynessä ja myrskyssä m/s Natalian kyydissä. Meri ja musiikki olivat yhdistäneet heitä monta vuotta, joten oli luonnollista että heidät vihittiin merellä, keskellä Kruunuvuoren selkää.

Parin vihki heille hyvin läheinen ystävä, Cumuluksessa mukana olevan Petri Hohenthalin isä, pastori Rafael Hohenthal. Paitsi, että hän kysyi pakolliset kysymykset morsiusparilta, hän antoi puheessaan myös erittäin persoonallisen ja lämpimän toivotuksen hyvin tuntemalleen nuorelle parille. Hän muistutti Ankia ja Cayta, että heille on annettu musikaalisuuden lahja ja hän toivoi, että he muistaisivat miten suuri asia musiikki ihmiselle on.

Sulhanen oli itse poiminut kukat morsiamen seppeleeseen ja hääkimppuun Porkkalan niityillä. Cay kertoi, että tämä se vasta oli merkki aidosta rakkaudesta - vettä oli satanut Porkkalassa kaatamalla. Vihkipäivänä aurinko kuitenkin paistoi siniseltä taivaalta ja meri kimmalteli kauniisti vieraiden nauttiessa hääristeilystä.

Näissä häissä ei leikattu perinteistä hääkakkua, vaan tämän tilalla murrettiin suuri reikäleipä. Häävalssina tanssittiin Ankin ja Cayn lempivalssi, Spiskroksvalsen - Hellankoukun valssi. Elävästä musiikista Natalian hääristeilyllä vastasivat pariskunnan ystävät, mm Onni Gideon, Sakari Lehtinen, Kim Kuusi, Lasse von Hertzen sekä isä ja poika Hohenthal.

Ankin ja Cayn hääristeily