Uutisankkurit merellä

Heinäkuussa 1981 m/s Natalialla risteilivät MTV:n väki. Kyseessä oli kutsutilaisuus, jossa kanavan tuleva syksyn ohjelma sekä suuri uutuus - Kymmenen Uutiset - lanseerattiin. Risteilyllä paljastettiin vihdoin visusti salassa pidettyjen uutisankkureiden henkilöllisyys.

Tulevat ankkurit olivat piilossa laivan komentosillalla aivan h-hetkeen asti. Retkelle lähdettiin sumuisessa säässä ja tervetulopuheessaan toimitusjohtaja Pentti Hanski vertasi symboolisesti olosuhteita Mainos-Television uutisiin. "Merelle lähtiessä on aina riskaabelia. Isot laivat saattavat pakottaa pienen aluksen syrjäteille ja karikot uhkaavat".

Uutisankkurit merellä

 Päätoimittaja Jorma Miettinen ja Pirkko Arstila  

Ennen uutisankkureiden paljastamista kutsuvieraille, puheenvuoron piti myös ohjelmajohtaja Tauno Äijälä. Hän kertoi syksyn tulevasta ohjelmatarjonnasta, mm Jörn Donnerin ja Lenitan toimittamista haastatteluohjelmista. Viihdetoimituksen päällikkö Ere Kokkonen mainitsi MTV:llä syksyllä alkavan koko maailman katsotuimmaksi tv-sarjaksi sanottu Dallas.

Nyt oli päästy h-hetkeen, eli oli aika paljastaa uutisankkurit. MTV:n uutistoimituksen päätoimittaja Jorma Miettinen kertoi uutistoimituksessa työskentelevän 22 henkeä ankkurit ja päälliköt mukaan luettuna. Avustajia eri puolella maata olisi 40 ja avustajasopimuksella toimivia ulkomaankirjeenvaihtajia noin 10. Urheilua tultaisiin käsittelemään vain suurempien tapahtumien yhteydessä ja urheilu-uutisten avustajiksi olivat tulossa Matti Kyllönen sekä Leo Silolahti.

Lopulta oli aika päästää uutisankkurit ulos komentosillalta. Uudet ankkurit olivat koko ajan mukana istuneen Esko Tommolan lisäksi Pirkko Arstila, Leena Roussek ja Kaj Lindén.

Uutisankkurit merellä

 Leena Roussek, Pirkko Arstila, Esko Tommola ja Kaj Lindén