Natalian osto

Jorma Rautakorpi, silloinen toimitusjohtaja ja nykyinen Royal Line Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä hänen äitinsä, olivat vuonna 1972 ostaneet Katarina-aluksen (ex. Joop C. Glasius) Amsterdamista.

m/s Ied Glasius 60-luvun lopulla

m/s Ied Glasius, tuleva m/s Natalia, Amsterdamin satamassa 60-luvun lopulla
 

Niin Katarina kuin Natalia olivat liikennöineet Hollannin rautateiden Koppe-varustamolla Ijsselmeerin satamien välisessä yhdysliikenteessä sekä Amsterdamissa tehden satamaristeilyjä. Jorma Rautakorpi kertoo Natalian hankinnan vaiheista:

”Katarina-alusta hakiessa jäi mieleen vieressä seissyt iso sightseeing-alus Ied Glasius. Toiveena heräsi silloin, että jos joskus saisi tuollaisen kaksikerroksisen, 250-paikkaisen aluksen. Tämä haave toteutui lopulta jo pari vuotta myöhemmin! Jo kaupan teko oli mieleenpainuva kokemus. Erittäin kohtelias herra Den Brave oli kuuluisa laivakauppias Amsterdamissa. Käytiin illallisilla hienoissa ravintoloissa, puhuttiin laivakaupoista ja taisi herra Den Brave myös ihastua vaaleahiuksiseen äiti-Rautakorpeen, kun hänelle tuli joulukortteja vielä monen vuoden jälkeenkin.”

Tuleva m/s Natalia varusteltavan

Tuleva m/s Natalia varusteltavana Amsterdamin päärautatieasemalla 1964

NACO-varustamon toimisto

 NACO-varustamon (aiemmin Koppe-varustamon) toimisto De Ruyterkadella